SEO – Har du styr på teknikken?

Google Webmasterværktøjer (Foto: Google.com)

Google Webmasterværktøjer (Foto: Google.com)

Når man arbejder med søgemaskine optimering, er det vigtigt at skabe sig nogle daglige rutiner samt vælge en række værktøjer, som hurtigt og nemt kan fejlfinde, så du kan rette. Der findes allerede utallige værktøjer på markedet, og mange af dem er gratis, men et meget vigtigt værktøj kommer faktisk fra Google selv, Google Webmaster Tools.

Hvis du eller din webmaster ikke allerede bruger Google Webmaster Tools, får du her en lille gennemgang så du kan holde et øje på Googles måde at se dit website på.

Indgående links

Dette er et godt sted at holde øje med dine indgående links og din (eventuelle) indsats på link building. Har Google registreret nye links til dit website, og hvor kommer de fra?

Crawling

Google crawler løbende dit website, hvilket egentligt betyder at de gennemgår dit website for at finde ud af hvad det handler om og hvor det skal placeres i indekset. Har Google problemer med at crawle sider på dit website eller endnu værre, hele dit website, så vil du miste betydelig synlighed og dermed besøgende. I Google Webmaster Tools kan du se om Google fandt nogle fejl ved seneste crawling og dermed rette dem.

Sitemap

Her kan du tilmelde dit sitemap til Google. Et XML sitemap er vigtigt for Google, da det hjælper Google til at crawle nye sider på dit website hurtigere end hvis de selv skal finde frem til det.

Der findes mange flere spændende og brugbare funktioner i Google Webmaster Tools, som du med fordel kan anvende i din søgemaskineoptimering samt overvågning af dit website.

Vil du vide mere om SEO?

Share

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.