Opret en hjemmeside med nyhedsbrev og styrk din kommunikation

Nyhedsbrev (Billede: Bricksite.com)

Nyhedsbrev (Billede: Bricksite.com)

Der findes mange muligheder for at lave et nyhedsbrev. Du kan blot bruge dit eget mailprogram som f.eks. mail til mac. Det er dog ikke den smarteste løsning, hvis du vil sælge mere med nyhedsbreve. Opret en hjemmeside, hvori du kan sende et nyhedsbrev direkte fra systemet. Hvis budgetterne ikke er store kan det være en go’ idé at bruge et billigt og nemt system som f.eks. Bricksite. Læs mere om nyhedsbrev integreret i et CMS. Bricksite har mange fordele, bl.a. fordi det er nemt og billigt. Der er dog også begrænsinger, og ønkser man større og mere avancerede løsninger, skal man vælge noget andet. Det afhænger af behovet.

Større budget, større behov og større maildatabase? Opret hjemmeside, men brug et eksternt system

Opret en hjemmeside uanset hvad. Men har du behov at kunne sende nyhedsbreve til mange flere modtagere, skal du vælge et dedikeret system. Jeg vil anbefale et system, hvori du har masser af muligheder, som f.eks. rapportering, mange modtagere og et et brugervenligt UI. Ét af disse systemer er mailchimp. Læs mere om Mailchimp her. Hvorfor så oprette hjemmesiden? Jo, et nyhedsbrev skal jo blot være en invitation eller en teaser til at læse endnu mere, eller dykke endnu længere ned i indholdet. Opret en hjemmeside, så du kan linke til den fra dit nyhedsbrev, og hvor din læser kan finde endnu mere om emnet, eller de produkter du gerne vil sælge. Den anden ting er, at du skal ha’ et sted, hvor du kan skaffe yderlige mailadresser/læsere til din mailingliste/modtagerliste. Dette kræver blot en lille kodestump, der skal indsættes på din hjemmeside. Opret en hjemmeside med mulighed for at indsætte den kodestump, som genererer en tilmeldingsformular. Mailchimp har deres egen kode, du kan indsætte. Alternativt: Opret en hjemmeside med integreret nyhedsbrev, hvor du ikke skal indsætte en kode, men blot aktivere tilmeldingformularen.

Sammenhængende design

Opret en hjemmeside hvor du har mulighed for at styre designet. Opret ligeledes et nyhedsbrev hvor du har lignende muligheder. På denne måde kan du opnå en større sammenhæng mellem designet på hjemmesiden og i nyhedsbrevet. Det er meget vigtigt ikke at forvirre læseren med skiftende design på hjemmeside og nyhedsbrev. Denne udfordring kan dog tit løses ved at bruge den øverste del til at uploade et billede med grafik. Denne grafik kan så linke direkte til hjemmesiden. Opret en hjemmeside som i høj grad giver brugeren lyst at læse videre, og som har sammenhængen til nyhedsbrevet. Faktisk skal man tænke at nyhedsbrevet er indledningen på en bog, og hjemesiden blot er “næste side”. Så tæt skal designlinjen stå.

Opret hjemmeside med “Call To Action” og gør det samme i dit nyhedsbrev

Call to action, eller CTA, handler om at gøre det 100% tydeligt, hvilke valg din læser / besøgende har på en given side. Det er vigtigt, at brugeren aldrig er et sekund i tvivl om, hvilke “actions” der er mulighed for at tage. I forhold til knapper, viser undersøgelser, at “grøn” er den mest tiltrækkende farve i forhold til at motivere modtageren til at klikke. Det er derfor værd at overveje at have grønne knapper i sit nyhedsbrev, der så kan linke til hjemmesiden. Opret en hjemmeside med mulighed for grønne knapper, så den understøtter de grønne knapper i nyhedsbrevet. Men der er andet end knapper: Sørg for at fremhæve de tekster eller produkter, hvor du rigtig gerne vil ha’ folk til at klikke. Og det er ikke alt der skal fremhæves, for så ville der i virkeligheden ikke være noget af det som er fremhævet. Det gælder om at finde nogle kontraster, hvor CTA skal stå frem som en lampe i mørket. F.eks. kan den rigtige brug af billeder være meget tiltrækkende ift. at klikke. Det kommer helt an på det konkrete nyhedsbrev, hvad der vil virke. Så prøv dig frem. Opret en hjemmeside med grønne knapper og flotte billeder af produkter, eller signalrige illustrationer. Link logisk til disse fra dit nyhedsbrev. Følg disse simple råd i denne artikel, og så er du godt på vej til at sælge mere på nettet.

Share

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.