Er SEO en guldgrube?

SEO (Flickr.com)

SEO (Flickr.com)

Det spørgsmål stiller mange virksomhedsejere sig i disse tider. Konkurrencen på Internettet er blevet hårdere i mange brancher mens den er helt urimelig hård i enkelte. For eksempel skal du nok ikke lige overveje, at købe et nyt domæne og lancere et spændende poker website, for så bliver du slemt skuffet over manglende organisk trafik. Næsten uanset hvor mange penge du investerer i SEO, så vil du aldrig kunne indhente dét alle dine konkurrenter har investeret i mange år. De har nemlig opbygget noget man ikke kan købe sig til på Google, nemlig autoritet.

Hvorfor fokusere på SEO?

Nu er det måske ikke lige et poker website du planlægger at lancere, men det er ikke det eneste sted hvor konkurrencen er blevet meget hård. Mange steder i detailhandlen er konkurrencen steget voldsomt, og i takt med det er SEO blevet en mangelvare. SEO er én af de vigtigste nøgler til succes på Internettet, da det i princippet er gratis relevant trafik – i hvert fald hvis du gør dit forarbejde ordentligt med en grundig søgeordsanalyse og potentialebetragtning. Mangler du inspiration til hvordan man gennemfører en god søgeordsanalyse samt hvilke værktøjer man kan bruge, så kan du finde hjælp her. SEO er faktisk den største og vigtigste kilde til trafik på succesfulde websites og webshops, for det er sjældent muligt at skabe en rentabel (nok) forretning hvis du eksempelvis skal købe dig til al trafikken på Google Adwords.

Skal jeg så glemme alt andet?

Nej, du skal selvfølgelig ikke udelukkende fokusere på SEO og se bort fra alle andre muligheder for at få relevant trafik til dit website. Selvom Google Adwords er betalt trafik, er det stadig en vigtig kilde til trafik, da man kan målrette det 100% til ens egen forretning. Ved at vælge de rigtige søgeord (og udelukke de forkerte) kan man optimere sig til stærke kampagner med lav CPO. Nyhedsbreve og de sociale medier er også andre vigtige kanaler til god og relevant trafik.

Klik her for at læse mere om SEO!. Du kan også læse denne serie af indlæg, som er en komplet guide til SEO for begyndere:
Søgemaskineoptimering for begyndere – indlæg 1
Søgemaskineoptimering for begyndere – indlæg 2
Søgemaskineoptimering for begyndere – indlæg 3

Share

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.