Enhver leder kan have brug for lederudvikling

Lederudvikling (Foto: viauc.dk)

Lederudvikling (Foto: viauc.dk)

Oprettelsen af en virksomhed er lig med indsættelsen af en leder. Alle virksomheder har brug for en torvholder, der kan have mange bolde i luften, og som også kan gribe dem igen, når andre taber dem. Større virksomheder har naturligvis brug for flere ledere, der arbejder sammen i et lederteam. Ligemeget hvad kan en ledelse på et eller andet komme til at stå overfor nogle udfordringer, der kan virke uoverskuelige, for eksempel i forbindelse med forandring. Så er det godt at vide, at lederudvikling er et emne, der er meget oppe i tiden.

Dét at være en god leder er ikke noget, der kommer af sig selv. Det er derimod noget man bliver til efter mange års erfaring. Ledelse kan dog også læres med sådan noget som lederudvikling. Hér er der nemlig tale om noget helt konkret undervisning, der har til hensigt at udvikle en leders ledelse til det bedre.

Lederudvikling – hvad går det ud på?

Forandringsledelse er blot ét af de områder, der kan blive berørt, når en leder skal til lederudvikling. Det er vigtigt at huske på, at det ikke behøver være virksomheden, der sender lederen på et kursus. Man må sige, at en god leder selv er i stand til at identificere et problem og handle på baggrund af det, også selvom dette indebærer, at lederen selv skal på skolebænken igen.

Man skal også huske på, at lederudvikling er et bredt område. Det er således meget op til lederen selv at tage stilling til, hvad der er behov for at blive bedre til. Meget lederudvikling foregår ikke på deciderede skoler, men derimod gennem noget målrettet coaching. Det kan være som lederteam eller som 1-til-1.

Hvis man ikke er leder endnu, kan man naturligvis også overveje at gå til lederudvikling. Dybest rummer vi vel alle sammen en leder, så hvis man har mod på at prøve kræfter med nogle nye udfordringer, kan lederudvikling være et godt sted at starte!

Få et tilbud om lederudvikling her: http://www.hansentoft.dk/vi-tilbyder/lederudvikling/

Share

Trackbacks / Pingbacks

  1. Lederudvikling skaber muligheder nu og på langt sigt

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.