En god organisationskultur er vigtig

Er organisationskulturen kompatibel med virksomhedens værdier? (Foto: viauc.dk)

Er organisationskulturen kompatibel med virksomhedens værdier? (Foto: viauc.dk)

Der er mange opgaver forbundet med at drive en virksomhed. Mange vil sikkert først og fremmeste på de økonomiske opgaver, som man skal få til at gå op i en højere enhed. Der er også administrative ting i forbindelse med ansættelser, lønninger og så videre, som skal fungere. Men en af de mere undervurderede ting er arbejdsmiljøet i virksomheden. I professionelle sammenhænge kaldes dette for organisationskultur, og det kan vise sig at være nøglen til en mere velfungerende virksomhed. Faktisk er der mange andre ting, som kan være ligemeget, hvis man ikke har sørget for en god organisationskultur.

Organisationskulturen påvirker resultatet

I flere undersøgelser har man spurgt de ansatte hos forskellige virksomheder, hvad der påvirker deres arbejdsindsats. Flere af svarene pegede naturligvis på de fysiske rammer. Men det blev også slået fast, at forholdet til sine medarbejdere og den generelle tone på arbejdspladsen spillede en større rolle. Arbejdspladsen skal være et sted, hvor man har det godt, for man bruger meget tid dér, og nogle gange skal man også kunne arbejde under pres. God organisationskultur får det hele til at løbe bedre rundt. Få hjælp til din organisationskultur hos Hansentoft

Det er vildt at tænke sig, at noget så banalt som organisationskultur faktisk har indflydelse på det arbejde, som virksomheden leverer. Det er helt sikkert noget, der vil motivere flere virksomhedsledere til at gøre en målrettet indsats på dette område.

Få en bedre organisationskultur

Der er mange måder at få en bedre organisationskultur på. Nogle gange kan det dog godt være begrænset, hvad man selv kan gøre. Derimod kan man have gavn af at søge hjælp hos nogle professionelle. For eksempel kan et coaching bureau give gode råd til, hvordan lederne kan forbedre organisationskulturen, og hvordan de ansatte også kan bidrage til at skabe en bedre arbejdsplads med bedre resultater til følge.

Læs meget mere om organisationskultur og organisationsudvikling:

Mål og organisationskultur skal stemme overens

Langt fra mål – overvej en ny strategi for organisationsudvikling

Share

Skriv et svar

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.